Lilla musen

Lilla Musen har funnits med i vår familj sedan barnen var små, berättar Helena Jeppe. Berättelserna började som korta påhittade gonattsagor, med lampan släckt och en handling som dök upp efter behov.

 

I de berättelser jag nu skrivit har de spontana påhitten fått sällskap av en gnutta livsvisdom och eftertanke. Man kommer i kontakt med glädje, rädslor, uppfinningsrikedom och lekfullhet.

 

Lilla Musen och hans familj har i böckerna flyttat in hos en annan familj än vår. Man får en inblick i hur det idag kan vara att bo i en liten by i Österbotten.

Första sidan ur boken "Lilla musen flyttar in". Klicka på bilden för förstorning.

Lilla musen flyttar in

Första boken, Lilla Musen flyttar in, handlar om hur musfamiljen installerar sig på vinden i ett gammalt hus. Samma dag flyttar även en människofamilj in.

 

Mössen bygger sovrum och kök åt sig, de har även familjeråd om vilka regler som ska gälla. Det är bara ett problem, musungarna glömmer ibland bort reglerna.

 

Lilla Musen är en mycket nyfiken liten mus, som ibland råkar i farliga situationer, men hans självförtroende är det inget fel på, om det inte gäller höga höjder förstås.  Följ med och läs om alla roliga, spännande situationer som kan hända en liten mus.

Lilla musen firar jul

I den andra boken  "Lilla Musen firar jul" får vi följa med i en del finlandssvenska och speciellt österbottniska jultraditioner. Boken lämpar sig för alla åldrar, men mest spännande är den nog för 5-8 åringar.

Det är spännande tider i huset där möss och människor bor. Det ska bli jul! Lilla Musen som tänker bli en världsberömd äventyrare är inte rädd att följa med på människornas upptåg fast det ibland blir lite farligt för honom. Han är med överallt och måste samtidigt se upp så att varken han eller hans familj upptäcks av människorna eller den farliga katten. Lilla Musens första stora äventyr är när han är med och kastar in julkort på lillajul, och sedan är det full fart ända tills man sopar ut julen. Det är många händelser som Lilla Musen ska skriva ner i sin äventyrsberättelse!

Lilla musen på sportlov

Lilla Musen är nyfiken och tänker bli en världsberömd äventyrsmus.

 

I den här tredje boken åker Lilla Musen ut på två olika äventyr, först på vinterfiske och sedan till en slalombacke.

 

När människobarnen och deras morfar ska sätta ut gäddsaxar tycker Lilla Musen att det låter som ett spännande äventyr trots att det blåser och är kallt.

Han är överlycklig när han lyckas komma med på snöskotern och vinkar glatt till sin familj uppe på vinden. Men de är inte lika glada. Hade det inte varit för babymusen Millan hade det äventyret slutat i en tvättmaskin.

 

Mamma Mus längtar också efter äventyr och det får hela musfamiljen uppleva när de smiter med människorna till en slalombacke. Det äventyret slutar nästan med att katten äter upp Lilla Musen.

 

Hellas förlag AB OY

Rörgrundsv. 34

64250 Pjelax

 

FO-nr 2758200-4

hellasforlag@gmail.com

Tel:   045-11 63 503

© 2017 by Hellas förlag. Proudly created with Wix.com by Anette Lindstedt.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now