top of page

Om författaren

Jag har alltid skrivit mycket, brev, dagböcker, födelsedagsdikter, och det har genom åren blivit många påbörjade sagor och berättelser, lösa blad och häften här och där.

 

År 2004 började jag på allvar skriva ner berättelserna om Lilla Musen, med målet att en dag ha en tryckt bok i handen. År 2008 fick jag en hjärnblödning, efter att ha brakat rätt in i väggen. För att återhämta mig, aktivera och rehabilitera mig efter hjärnblödningen började jag renskriva min redan påbörjade första bok om Lilla Musen (siktet var högt ställt, nu skulle det här bli en utgiven bok). Det har inte varit lätt, men litet i taget.

 

De nedskrivna berättelserna om Lilla Musen har nu blivit sju stycken.

 

Hösten 2015 var den första boken färdigt illustrerad, redigerad, och klar för tryckeriet.

Äntligen!

Vägen hit

 

Vägen hit har med andra ord inte varit spikrak. Jag har jobbat med många olika saker, inom skolan, inom handikappomsorgen, som egen företagare. I vuxen ålder flyttade jag från Tumba i Sverige till min fars hemby, Pjelax. Här fick jag tre barn, drev i 15 år en fiskodling med barnens pappa, engagerade mig i ungdomsföreningen och var med och skapade muminklubben, som samlade byns småbarnsfamiljer till lek och saft varje vecka. Närheten till naturen är viktig för mig, liksom glädjen i att känna människorna runtomkring mig.

 

Idén till Lilla Musen kom från de godnattsagor jag hittade på varje kväll för mina barn. Inspirationen till böckerna kommer från dagliga händelser runt omkring, barnen, familjen och vänner, och också från den erfarenhet livet ger. Den hjärnblödning jag fick år 2008 vände livet upp och ner, men gav samtidigt grogrund för att på allvar renskriva, redigera, och trycka boken. 

 

Tanken att ge ut mina böcker på eget förlag hade legat och grott ett par år. När jag 2015 fick stipendium och understöd för att ge ut första boken om Lilla Musen, var det den uppmuntran jag behövde för att våga satsa. 

 

Helena Jeppe

Pjelax

bottom of page